بتن ماله پروانه ای

​کفسازی سوله

کفسازی سوله چرا حائز اهمیت است؟

این سوالی است که ذهن کارخانه داران و مدیران فنی کارخانه ها را به خود مشغول کرده.
مهمترین بخش سایت کارخانه را کف آن شامل میشود، چراکه در اغلب کارخانه ها کلیه دستگاه های تولید و مونتاژ بر روی کف قرار میگیرند، و یا تردد لیفت تراک، جک پالت و ماشین های حمل سنگین بر روی کف سوله انجام میشود که با استفاده هر روز و مستمر و فشار بار زیاد و ترددهای سنگین از بالاترین اصطلاک در کارخانه برخوردار خواهد بود.

بهترین نوع کفسازی برای انواع سوله ها چیست؟​​​​​​​

این سوال دارای پاسخ واحدی برای تمام کارخانجات نیست. بطور مثال در سوله تولید مربا احتمال ریزش اسید میوه ها مثل میوه های ترش بر روی کف بسیار است. یا در سالن های داروسازی و یا لوازم پزشکی آنتی باکتریال بودنت سطح حائز اهمیت است و یا در کارخانه لبنیات علاوه بر اینکه سالن باید آنتی باکتریال باشد می بایست در برابر مواد لبنی نیز مقاوم باشد. و یا در سوله های چاپ وجود دستگاههایی با بار دینامیکی متغیر آسیب های جدی میتوانند به سطح وارد نمایند.

در این بخش با تعدادی از روش ها که در اغلب پروژه ها مورد استفاده قرار میگیرد آشنا خواهید شد.

در واحدهای صنعتی که تردد سنگین و بالا وجود دارد و در محوطه و کارخانه ها و بارانداز که تردد تریلی و ماشین های سنگین اجتناب ناپذیر است، استفاده از کفپوشی مقاوم و در عین حال مقرون بصرفه از الزامات محسوب میشود.

 یکی از انواع روش بتن ریزی که این روزها کاربرد بسیار زیادی نیز پیدا کرده است بتن ریزی ماله پروانه  میباشد که این روش بتن ریزی با دستگاهی با همین نام به انجام میرسد. روش بتن ریزی ماله پروانه به دو صورت دستی و  سرنشین دار انجام میشود که در روش سر نشین دار اپراتور داخل دستگاه  مخصوص نشسته و عملیات لیسه دار کردن را انجام میدهد. بتن ریزی ماله پروانه در واقع زمانی انجام میشود که ابتدا بتن ریزی انجام شده باشد و سپس توسط دستگاه ماله پروانه سطح بتن به خوبی صاف و سیقلی شود. بتن ریزی ماله پروانه دقت بتن ریزی را تا حد زیادی افزایش میدهد ولی در صورتیکه که دقت و مهارت در این روش نیز وجود نداشته باشد میتواند مشکلاتی را ایجاد کند.

مزایای بتن ریزی با ماله پروانه ای

 بتن ریزی ماله پروانه این مزیت را ایجاد میکند تا سطح بتن به بهترین شکل ممکن تسطیح و صاف و یکدست شود. این موضوع بسیار مهم است و در برخی از روش های بتن ریزی بخصوص روش بتن ریزی ستنی این مشکل وجود دارد و سطح یک دست و یکنواخت به سختی ایجاد میشود.
​​​​​​​ بتن ریزی ماله پروانه به حدی بتن را فشرده میکند که امکان ایجاد درز و هر گونه منفذی را درون بتن به حد اقل ممکن میرساند که این موضوع میتواند در عدم ترک خوردگی بر روی بتن و همچنین بافت بتن کاملا موثر باشد. استحکام بسیار زیادی با بتن ریزی ماله پروانه  ایجاد خواهد شد که علاوه بر جلوگیری از ترک خورگی آنرا در برابر مواد خورنده و اسیدی به خوبی محافظت خواهد نمود و با عدم نفوذ مواد اسیدی به داخل بتن استحکام نیز به خوبی حفظ خواهد شد.
یکی از بزرگ ترین ویژگی هایی بتن ریزی ماله پروانه ایجاد میکند و منجر به اتمام پروژه در زمانی بسیار کوتاه تر میشود سرعت بالای بتن ریزی با این روش میباشد و به دلیل اینکه دستگاه بتن ریزی را بر عهده میگیرد در نتیجه اجرای بتن بسیار تمیز و بدون نقش و در عین حال در کوتاه ترین زمان ممکن انجام خواهد شد.

مراحل بتن ریزی با ماله پروانه ای

  • به عمل آوردن بتن ریزی با بتن آماده

  • قالب و آرماتور بندی با شیب، تراز و دوربین لیزری

  • پرداخت کردن سطح بتن

  • تسطیح بتن با روش شمشه کشی با شمشه برقی

  • ایجاد کردن درز انبساط بر روی سطح بتن توسط دستگاه کاتر در اندازه های دلخواه

  • بتن ریزی با ماله پروانه ای سخت و ایجاد کفپوش بتنی و استفاده از پودر رنگی برای جلوگیری از ساییدگی

کاربردهای بتن ریزی با ماله پروانه ای

بتن ریزی با ماله پروانه ای در واقع به منظور رسیدن به صیقلی ترین و صاف ترین سطح صورت می گیرد. این کار موجب مقاومت بیشتر کف سطوح می شود. با ماله پروانه در نهایت سطح صاف و یکدست خواهید داشت. در متراژهای بالا کار با ماله پروانه بسیار سریعتر و مقرون به صرفه تر است. زیرا استفاده از بتن ریزی با ماله پروانه ای ای ای موجب استحکام بالا ی سطح، مقاومت بیشتر در برابر عوامل محیطی و سایش، مقاومت در برابر عوامل فیزیکی و شیمیایی، هزینه کمتر و طول عمر بیشتر سطوح می شود.
بتن ریزی با ماله پروانه ای در تمامی سطوح کاربرد دارد. در پمپ بنزین ها، پارکینگ ها، سطوح سخت مانند کف خیابانها و محل های پرتردد، کف ساختمانها، انبارها و سوله ها می تواند یکی از بهترین روشهای اجرای بتن باشد. با استفاده از این روش ضمن سرعت بالای کار در وقت و هزینه خود صرفه جویی خواهید کرد.

​کفپوش پلی یورتان

کفپوش پلی یورتان بر پایه‌ رزین پلی یورتان در کارخانه تولید شده بر روی کف های بتنی بصورت یکپارچه و بدون درز اجرا می‌گردد. کفپوش پلی یورتان در زمان اجرا به صورت خود تراز می‌باشد. بدین صورت که در حالتی که بر روی کف و سطح ریخته گردد، کاملا در کف به صورت خود تراز در می‌آید و در نتیجه یک سطح بسیار صاف و زیبا شکل می‌گیرد. بطور کلی کفپوش‌های پلی یورتان آنتی UV بوده و در برابر اشعه ماورای بنفش مقاوم هستند. از این رو گزینه بسیار مناسبی برای سطوح در معرض نور آفتاب و خورشید و نیز برایکفپوش سالن ورزشی و کفپوشی ورزشی در فضای باز می‌باشند. همچنین کفپوش صنعتی پلی یورتان انعطاف ‌پذیری بالایی داشته و به  همین دلیل در شرایطی که کف تحت لرزش و ارتعاش باشد گزینه مناسبی می‌باشد. کفپوش پلی یورتان چسبندگی خیلی خوبی به کف و سطوح مختلف بتنی و فلزی، سرامیکی و سنگی دارد. به دلیل انعطاف پذیری بالای کفپوش های پلی اورتان، بهترین گزینه برای  کفپوش سالن ورزشی است.

کفپوش پلی یورتان مقاومت خیلی خوبی در برابر سایش و خراش و همچنین ضربه دارد. ضمناً این کفپوش ها مقاومت کششی بسیار بالایی دارند که این امر باعث شده در درزهای انبساط بتن و درزهای اجرایی سرد به عنوان کفپوش های الاستیک به کار روند.

مزایای کفپوش پلی یورتان

  • براق بودن سطح کف پوش های پلی اورتان

  • مقاومت سایشی بسیار بالای کفپوش پلی اورتان

  • اجرای آسان کفپوش پلی اورتان

  • چسبندگی عالی کفپوش پلی یورتان به سطوح بتنی

  • مقاومت بسیار بالای کفپوش های پلی یورتان در برابر اسیدها و قلیاها

  • انعطاف پذیری بسیار مناسب کفپوش پلی یورتان

  • مقاومت بالای کفپوشهای پلی یورتان در برابر ضربه

  • یکپارچه بودن کفپوش پلی یورتان

  • خواص آنتی باکتریال کفپوش پلی یورتان

  • تنوع رنگ و طرح بالا

  • خاصیت اکوستیک کفپوش های پلی یورتان

 کاربرد های کفپوش پلی یورتان

  • مناسب برای پوشش کارگاه ها و کارخانجات می‌باشد.

  • گزینه عالی برای پوشش های سطوحی می‌باشد که در معرض ضربه زیاد قرار می‌گیرند.

  • مناسب برای کفپوش سالن ورزشی است.

  • مناسب برای کفپوش انبارها

  • قابلیت استفاده در کفپوش‌های بیمارستان و درمانگاه‌

  • قابلیت استفاده در سازه هایی که تحت تنش قرار دارند را دارا می‌باشد.

  • مناسب برای کفپوش مراکز تجاری و فروشگاهی

  • مناسب جهت کفپوش پارکینگ‌ عمومی و منازل

انواع کفپوش پلی یورتان

کفپوش پلی یورتان ورزشی​​​​​​​

یکی از مهم‌ترین کاربردهای کفپوش پلی یورتان یا پلی اورتان، در سالن‌های ورزشی است. با توجه به اینکه کفپوش پلی یورتان، انعطاف پذیری خوبی دارد و همچنین در مقابل ضربه نیز مقاومت خوبی دارد، به عنوان کفپوش سالن ورزشی گزینه خوبی است. زیرا به مرور زمان کیفیت خود را از دست نمی‌دهد.

کفپوش پلی یورتان صنعتی

کفپوش‌های پلی یورتان برای محیط‌های صنعتی نیز بسیار گزینه مناسبی هستند. زیرا این کفپوش‌ها مقاومت خوبی نسبت به مواد خطرناک صنعتی و مواد شیمیایی دارند. از جمله کاربردهای این نوع پوشش، در سطوح لوله است.

کفپوش پلی یورتان آنتی استاتیک یا کفپوش پلی اورتان ضد جرقه

این نوع پلی یورتان قابلیت رسانایی دارد و با عبور جریان الکتریسیته ساکن از درون خود، مانع ایجاد جرقه می‌شود. بنابراین در مکان‌هایی که جرقه ممکن است صدمات جبران ناپذیری را داشته باشد (مانند انبار مهمات و انبار نگهداری مواد منفجره) می‌توان از این نوع پلی اورتان استفاده نمود.

کفپوش پلی اورتان ضد خش​​​​​​​

این نوع پلی یورتان‌ها را می‌توان در مواردی به کار برد که خش شدگی سطح برای کاربری مهم باشد.
کفپوش پلی یورتان دارای آیین نامه ها و استانداردهای مخصوص می‌باشد و این محصولات باید تست‌های فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی خاص خود  را گذرانده باشند.

​​​​​​​کف اپوکسی

برای کسب اطلاعات و مشخصات کامل کف سازی با اپوکسی، کلیک کنید. 

ادامه مطلب